Hoe mogen we je helpen?

Autoverzekering

Elke auto in Nederland die deelneemt aan het verkeer moet minimaal WA-verzekerd zijn. Een uitgebreidere verzekering vergoedt meer, maar kost uiteraard ook meer.

WA–verzekering
U moet voor uw auto minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) hebben. Deze dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. De schade aan uw eigen auto is hiermee niet verzekerd.

WA-plus of Mini Casco verzekering
U kunt ook een WA-plusverzekering afsluiten. Hiermee is dezelfde schade gedekt als met een ‘gewone’ WA-verzekering, met als extra dekking de schade die uw eigen auto oploopt door andere zaken dan een ongeval. Denk daarbij aan bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal, joy riding, verduistering en storm- en hagelschade. Deze verzekering wordt ook wel WA-beperkt casco, WA Extra of WA-mini casco genoemd.

WA-cascoverzekering
Een WA-cascoverzekering of volledige cascoverzekering staat vooral bekend onder de naam allrisks-verzekering. Met deze verzekering wordt niet alleen de schade die u met uw voertuig bij anderen veroorzaakt vergoed, maar ook de schade aan uw eigen auto. Ook de schade als gevolg van botsing, slippen, omslaan, te water raken, diefstal, brand, blikseminslag, hagel en storm is gedekt. Bij auto’s boven een bepaalde nieuwwaarde kan de verzekeraar wel de inbouw van een goedgekeurde alarminstallatie verplicht stellen.

Premie
De premie van een autoverzekering is behalve van de soort verzekering die u kiest, ook afhankelijk van uw leeftijd, hoeveel kilometers u rijdt en de regio waar u woont. Voor sommige regio’s geldt namelijk een toeslag omdat het aantal schadegevallen daar hoger is dan elders. Verder is het gewicht en de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor. Bij autoverzekeringen speelt het aantal schadevrije jaren een belangrijke rol. Hoe langer u géén schade claimt bij uw verzekeraar, hoe hoger uw premiekorting oploopt. Die korting kan oplopen tot tachtig procent. Claimt u vervolgens wel schade, dan valt u meestal weer een flink stuk terug op de kortingsladder. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een noclaim-garantie af te sluiten. Bij de eerste schade valt u dan niet terug in premiekorting.

Inbouw aanvullend alarmsysteem personenauto's
Voor sommige personenauto's eisen verzekeraars extra alarmeisen. Het gaat in dit geval vaak om track & trace systemen die ook wel bekend staan als voertuigvolgsystemen. Deze alarmsystemen werken veelal op basis van een GPS-signaal met een GSM abonnement.

Heeft u een personenauto waarin een aanvullend alarmsysteem ingebouwd moet worden? Dan kunt u via Eijgendaal & van Romondt gebruik maken van  de voordelige tarieven van onze partner movingintelligence Vul het online bestelformulier in en u wordt gebeld voor het plannen van een installatie afspraak.

 

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie