Hoe mogen we je helpen?

Kredietverzekering

U loopt als ondernemer altijd het risico dat uw afnemer of opdrachtgever uw rekening niet betaalt. Dat kan leiden tot een nijpend gebrek aan liquide middelen en kan zelfs uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Met een kredietverzekering dekt u het risico van wanbetaling en dubieuze debiteuren af.

U kunt de kredietverzekering doorgaans alleen gebruiken voor het verzekeren van kredietrisico’s tussen u en andere bedrijven, dus niet met particulieren. Binnen Nederland gaat het dan vooral om debiteuren die niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichting. Voor het buitenland heeft de verzekering betrekking op factuurbedragen die niet of niet helemaal in euro’s worden ontvangen. U kunt de gehele omzet verzekeren of een onderdeel daarvan, bijvoorbeeld de omzet naar een bepaald land. Voor sommige landen kunt u geen kredietverzekering afsluiten. Bij acceptatie wordt gekeken naar de bekendheid en de reputatie van de debiteur. Een bepaald percentage van het risico (5% tot 25%) blijft overigens voor eigen rekening.

De premie bedraagt een percentage van de verzekerde omzet of transacties. De hoogte is afhankelijk van de branche, de betalingstermijn, het land van de debiteur, de afgesproken valuta en het dekkingspercentage.