Hoe mogen we je helpen?

Bedrijfsautoverzekering

Als u één of meer auto’s voor uw bedrijf op de weg heeft, kunt u natuurlijk niet om de bedrijfsautoverzekering heen. U kunt daarbij kiezen uit drie dekkingsvormen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA met beperkte cascodekking of WA met volledige cascodekking (all risk)

Wettelijke Aansprakelijkheid
Een WA verzekering is wettelijk verplicht en dekt de schade die met uw bedrijfsauto veroorzaakt is. Daarbij maakt het niet uit of u zelf achter het stuur zat of iemand anders. Ook wordt de schade vergoed die veroorzaakt is door goederen die met uw bedrijfsauto zijn vervoerd, bijvoorbeeld goederen die van de imperiaal zijn gevallen. Schade aan uw bedrijfsauto, aan uzelf of aan uw goederen vallen niet onder de WA verzekering. Schade aan andere inzittenden weer wel.

WA met beperkte casco
Deze verzekering dekt - naast de WA dekking - schade aan de bedrijfsauto als gevolg van brand en blikseminslag, storm- en hagel, diefstal, inbraak, joyriding, verduistering, relletjes, botsing met vliegende of loslopende dieren en ruitbreuk.

Als de schade wordt hersteld door een schadeherstelbedrijf, dat een overeenkomst heeft met de verzekeraar, geldt geen eigen risico. Hetzelfde geldt voor herstel van ruitschade door middel van harsinjecties.

WA met volledige cascodekking
Deze verzekering vergoedt - bovenop de dekking WA beperkte casco - ook schade die ontstaat door een van buiten komend onheil zoals botsing, aanrijding, slippen, omslaan, te water of van de weg geraken en kwaadwillige beschadiging door derden. Vaak is er ook een extra dekking voor extra voorzieningen en accessoires.

Premie autoverzekering
De premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekeringnemer en/of regelmatige bestuurder, het soort bedrijfsauto, de wijze van gebruik en de regio. Bij personenauto’s is ook het gewicht of de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor.

Als u enkele jaren schadevrij bent, kunt u met een bonus-malusstelsel een no-claimkorting krijgen. Die kan bij personenauto’s oplopen tot 75 of 80%. Na beëindiging van de verzekering verleent de verzekeraar nog 16 dagen na-risico, maar die termijn is korter als een nieuwe WA-verzekering wordt gesloten.

Als u meerdere auto’s heeft, kunt u een collectief contract afsluiten. U kunt dan profiteren van kortingen.

De premie op uw bedrijfsautoverzekering is als bedrijfslast aftrekbaar.

Uw medewerkers verzekerd
Voor uw medewerkers kunt u een inzittendenverzekering afsluiten. Als u een collectief contract heeft, kunnen uw medewerkers hun privé-auto hier ook op verzekeren. Zo profiteren zij van de kortingen van het collectief contract. Omgekeerd beïnvloeden schades op de privé-auto’s de premie van de hele collectiviteit.

Inhoud van de bedrijfsauto
De inhoud van uw bedrijfsauto kunt u apart verzekeren. Zie ook bij Transportverzekering.